Ознака: Крешник Бектеши
Нова мерка за туризмот

Ќе се кофинансираат семинари, обуки и конференции во домашните хотели

пред 4 години
наместо конкретни одговори

Ангелковска и Бектеши со напад кон новинарите- биле нетрпеливи и притискале со прашањата

пред 4 години
Економија

Бектеши: Нема несогласувања меѓу мене и министерката за финансии

пред 4 години
Економија

Петрушев: Целата прехранбена индустрија е максимално мобилизирана

пред 4 години
Економија

Ќе се намалуваат давачките за некои увозни репроматеријали

пред 4 години
Владата со прв сет економски мерки за ублажување на последиците од коронавирусот

Се воведуваат бескаматни кредити, субвенции за придонеси, работа во 4 смени

пред 4 години
Економија

Во Буџетот на Министерството за економија за 2020. за гасификација 120 милиони денари

пред 5 години
Економија

Бектеши: Трговската соработка со Холандија изминатите години бележи континуиран раст

пред 5 години
Потпишана предлог одлуката за раскинување на договорот за рудникот „Иловица“

Бектеши за Иловица: Владата не носи емотивни, туку одлуки во рамки на законите

пред 5 години
Економија

Соработката со странски компании значи и обука на стручен кадар кој се бара на пазарот на труд

пред 5 години
бизнис средби во скопје

За бизнисот е неприфатливо изградбата на автопатот Скопје-Блаце да биде завршена до 2023 година

пред 5 години
максимум би можеле да вложиме до две милијарди евра

АД Електрани ипрати писмо со намери за вложување во нуклеарката „Белене“

пред 5 години
ние ќе извезуваме компири и мед, а соседите ќе увезуват икра и подмладок од риба

Укинати се бариерите меѓу Македонија и Косово (ВИДЕО)

пред 5 години
Економија

Во ЖИВО: Прес-конференција на министерот за економија, Крешник Бектеши

пред 5 години
Економија

Нема штета од забраната за извоз на компири и мед на Косово, тврди Бектеши

пред 5 години
Економија

Бектеши и Шаља ќе бараат решение за косовската забрана за увоз на компири и мед

пред 5 години
откако во петокот приштина воведе забраната за увоз

Бектеши утре на Косово по аргументи за воведувањето забрана за увоз на компир и мед

пред 5 години
Економија

Бектеши: Раскинување на концесиите за каменоломите во Лабуништа во најкраток рок

пред 5 години
деталите ќе бидат дефинирани наскоро

Бектеши: Субвенции за нови возила и за вградување плин,таксистите добиваат налепници

пред 5 години
Економија

Сертификат „Фер за потрошувачот“ за 45 компании

пред 5 години