Ознака: климатски промени
Свет

Како звучи младата активистка Грета Тунберг без подготвен текст?

пред 10 мес.
девојчето активист добитник на алтернативниот нобел

Грета Тунберг борец за климатски промени или изманипулирано дете?

пред 10 мес.
Економија

Немаме капацитет за сериозен исчекор во борбата против климатските промени

пред 10 мес.
Климатските промени се закана за човековата цивилизација на среден рок

Извештај: Климатските промени се среднорочна закана за цивилизацијата

пред 1 година
исчезнале 5 до 9 отсто од светската популација

Илјадници бебиња пингвини ичезнале во дел од Антартикот

пред 1 година
За намалување на емисиите на штетни гасови

Во Лондон уапсени 718 активисти против климатските промени

пред 1 година
Барања за зголемени напори за ограничување на емисиите на штетни гасови

Марш против климатските промени во Брисел

пред 1 година
ПАРИСКИОТ ДОГОВОР ПОТВРДЕН

Речиси 200 држави договорија правила за климатските промени

пред 2 години
Самит за климатски промени во Полска

Иванов: Додека говорам тука, многу мои сограѓани дишат воздух кој е еден од најзагадените во Европа

пред 2 години
генералниот секретар на он ги укори земјите

Светот „без компас“ во справувањето со климатските промени, вели Гутереш

пред 2 години
сателитот ќе ги следи метеоролошките прогнози

Сојуз успешно лансиран – метеоролошкиот сателит поставен во орбита

пред 2 години
Германско научно истражување открива закана за 50 споменици на УНЕСКО

Крф и Родос ќе бидат под вода до крај на веков

пред 2 години
Научно истражување

Климатските промени ќе предизвикаат недостиг од пиво

пред 2 години
Став на генералниот секретар на Обединетите Нации

Светот нема лидер кој ќе се справи со климатските промени

пред 2 години