Ознака: јазик
Македонија

Бугарскиот проф. Александар Ќосев со поинакви тонови: Македонскиот јазик е посебен литературен јазик и тој не е дијалект

пред 2 години
Македонија

Мицкоски за ДВ: За вакво ли развеселување мислеше министерката за култура?

пред 2 години
Македонија

Додека Бугарија го негира, Албанците го исвиркуваат, 60 странски македонисти и слависти ќе учествуваат на Летната школа на семинарот за македонски јазик

пред 2 години
Македонија

Ковачевски бадијала учел: Универзитетот Харвард уште во 1980 година објавил мапа за тоа каде се зборува македонски јазик

пред 2 години
Македонија

МНР ја објави нашата изјава: Македонскиот јазик е кодифициран во 1945 година и има свој јазичен, просторен и временски континуитет

пред 2 години
Македонија

Невладиниот Центар за македонски јазик во Грција почна да организира бесплатни онлајн курсеви во Лерин

пред 2 години
Македонија

Зошто се крие декларацијата: Османи прифатил дека македонскиот јазик произлегол од бугарскиот?

пред 2 години
Глупоста нема граници

Македонските Бугари сакаат да влезат во Уставот на јазик што не го признаваат!?

пред 2 години
Македонија

Генчовска: Бугарија не прави отстапки за признавање на македонскиот јазик

пред 2 години
Македонија

Сарацин: Македонскиот јазик и македонскиот идентитет се сочувани, нема многу време за да се добијат и други работи

пред 2 години
Македонија

Колемишевски за измамата на власта: Македонија ќе биде втората земја што нема да го признава македонскиот јазик

пред 2 години
Македонија

„Нова Македонија“: Кој го брише македонскиот јазик од ООН?

пред 2 години
Македонија

Поф.Виктор Фридман: Ставот на БАН за непостоење на македонскиот јазик е враќање во времето на фашизмот!

пред 2 години
Македонија

Пендаровски: Македонскиот јазик е наш идентитетски темел и лингвистичка гордост

пред 2 години
Македонија Економија

Академик Коцарев за „Нова Македонија“: Македонскиот јазик се формира многу пред формирањето на државата Македонија

пред 3 години
Магазин

Тркалезна маса на тема: Конески – мостот што ги поврзува македонските и руските слависти

пред 3 години
Македонија

Бошњачки демократски сојуз: Нашиот јазик е босански, не бошњачки, ако не се исправи ќе го бојкотираме пописот

пред 3 години
Македонија

Нови обвинувања од БАН: Македонскиот е прекодифициран бугарски книжевен јазик

пред 3 години
Македонија

Проф.Јасна Котеска открива „таен државен удар“: Царовска планирала да ја укине и групата македонскиот јазик на Филолошки!

пред 3 години
Свет

Новата претседателка во акција-Молдавците сега зборуваат на романски јазик

пред 3 години