Ознака: иселување
според анализата на „Балкан инсајд“

Од Македонија до 2050 година ќе се исели само три осто од населението?

пред 2 мес.
Економија

Масовно се иселуваат од источниот дел на земјава поради сиромаштијата

пред 2 мес.
Македонија

Светска банка: Oд Македонија се иселиле половина милион граѓани

пред 2 мес.
ГОДИШНО 51.000 ЛУЃЕ СИ ЗАМИНУВААТ ОД ЗЕМЈАТА

Пет главни причини зошто Србите се иселуваат

пред 3 мес.
Регион

Србија се празни: Годишно се иселуваат 50.000 млади луѓе

пред 3 мес.
БИЛЕТ ВО ЕДЕН ПРАВЕЦ, ГЛАВНО ЗА ГЕРМАНИЈА

За една година од Западен Балкан се иселиле 228.000 лица, од Македонија 24 илјади

пред 4 мес.
владини мерки против одливот на мозоци

Полска ќе им плаќа на младите да останат во земјата

пред 4 мес.
Македонија

Нелоски: Младите во Македонија ги држи само семејството

пред 5 мес.
истражување

Дури 70 проценти од студентите би се иселиле од Македонија

пред 5 мес.
Економија

Најдобрите студенти први си заминуваат во странство

пред 7 мес.
анализа на европската банка за обнова и развој

Третина од населението на Западен Балкан заминало во странство

пред 7 мес.
поради масовно иселување на работната сила

ЕУ земјите од источна Европа ги зголемуваат платите за да ги задржат работниците

пред 8 мес.
ПРЕД АЛБАНСКИОТ ПАРЛАМЕНТ

Симболичен протест на младите – оставија чевли од тие што се иселиле

пред 8 мес.
Македонија

Анкета: Само осум проценти од Македонците би останале во државата

пред 9 мес.
Германија, Австралија, Канада посакувани дестинации

Дури 83, 7 отсто од Македонците би заминале кога би имале можност

пред 11 месец
трендот на иселување е загрижувачки

Црна Гора дневно ја напуштаат 10 граѓани

пред 1 година
Влезот во ЕУ и НАТО не ги премисли да останат дома

Од Хрватска се иселиле 14 отсто од населението

пред 1 година