Ознака: бдп
Нови податоци на статистика

Бруто домашниот производ  расте, градежништвото паѓа

пред 6 години
Скопје, град -држава

Во скопскиот регион се создава половина од БДП

пред 6 години
графички приказ

Топ 10 земји со најголем економски раст од 1960 – 2017

пред 6 години
ИЗВЕШТАЈ НА ММФ

Косово и Албанија на дното во Европа според БДП, Македонија зад Србија

пред 6 години
Зголемени девизните резерви и кредитирањето

НБРМ: Растот на БДП помал од очекуваниот

пред 6 години
Економија

Југоисточниот регион со најголемо учество во бруто-додадената вредност во земјоделството

пред 6 години
Економија

За Тевдовски проектираниот раст остварлив, за гувернерката зависи од последните два квартала

пред 6 години
Најголем пораст е забележан во секторите: уметност, забава и рекреација, други услужни дејности

Раст на БДП од 3,1 отсто во вториот квартал

пред 6 години