Наскоро ќе ме убијат. Москва ќе ги искористи сите средства за да ме тргне.

Ова го изјави украинскиот претседател Володимир Зеленски по најновата офанзива на Украина која не ги даде очекуваните резултати.

Даглас Мек Грегор,поранешниот советник на Пентагон открива дека западните лидери доаѓаат кај Зеленски и насамо му кажуваат дека тој стана „лице на војната“ и дека затоа мора да му отстапи место на некој што може да склучи договор со Русија.

Му велат господине Зеленски, вие сте лице на војната, некој друг мора да дојде на ова место, да се сретне со Русите и да го потпише документот за трансфер на територија и се што сака Русија. Овој конфликт мора да заврши, бидејќи веќе не сме во можност да ве поддржиме – изјави Мекгрегор.