Кон крајот на минатата недела, палестинскиот новинар Јусеф Алхелу објави на социјалната мрежа TikTok компилација од видеа кои покажуваат како изгледал животот во северна Газа пред нападот на Хамас врз Израел што се случи на 7 октомври.

Едно видео прикажува и млади и стари како пливаат во Средоземното Море и играат на плажите, додека други прикажуваат фудбалски натпревари, шопинг овошје на пазари на отворено и риболов.