Во рускиот музеј беше претставена колекцијата на запленети експонати од страна на поранешната советска тајна служба КГБ од нивни „колеги“ шпиони од други земји. Па така во збирката се најдоа часовници, бастуми, касетофони, актовки во кои има прислушни уреди, очила со вграден отров,мини камери….

Русите си ја знаеле работата, зарем не.