Романската полиција пронашла 200 килограми кокаин во Црното море. Како што пишуваат српските и романските медиуми се верува дека е дел од дрогата која се обидоа да ја пренесат двајца српски државјани на 22 Март. Вкупната тежина беше околу 800 килограми. Постои можнос во водата да има уште пакети.

Фото: Танјуг

Дрогата била откриена воблизина на Констанца,а со хемиски анализибило утврдено дека се работи за кокаин со чистота од 90 проценти. Кој е со идентичен состав како и кокаинот запленет во Дунав на 22 Март.