Рускиот претседател Владимир Путин денеска полни 67 години. Тој наместо гламурозна прослава, одбра да замине на краток одмор на Сибир.

Таму му се придружи и неговиот пријател, министерот за одбрана Шојгу. Тие задни со сибирските тајги береа печурки, се капеа во студените реки.

Двајцата пријатели констатираа дека таков воздух не можат ни да замислат во Мосва и оти краткиот одмор добро им дошол.