Британскиот „Дејли Мејл“ објави фотографии на човечките ќелии заболени од корона.Тие изгледаат навистина вознемирувачки бидејќи ќелиите се претворени во зомби и пуштаат пипки. На тој начин се шират по целото тело, се наведува во студијата на Универзитетот Калифорнија.

На сликата се гледа како преку пипците кои се исполнети со вирусот, болеста „сурфа“ до здравите келии во кои се вбрзигува вирусниот отров кој создава „зомби ќелии