Германија се крева на нозе против корона мерките.Околу 5.000 жители на Штутгарт денеска излегоа на голем протест против сојузните власти барајќи да се укинат сите мерки.Тие сметаат дека короната не е толкава опасност и оти не треба да го загрози секојдневниот живот и бизнисот.

Во Германија нема вонредна состојба ниту класичен полициски час но но мора да се носат маски во сите затворени простории.

Деновиве слични протести имаше и во Словенија и во Австрија.