НАТО денес соопшти дека еден американски војник загинал за време на операција во Авганистан.

Наведено е дека војникот загинал во акција но не се  изнесени никакви детали.

Претседателот на САД Доналд Трамп минатата недела неочекувано се откажа од преговорите за окончување на најдолгата војна во американската историја а како причина го наведе недамнешниот напад на талибанците во кој загина американски војник.