Демонстрациите кои се одржуваат во САД како одговор на убиството во Миенаполис, го вратија сеќавањето на протестите на „Шарената револуција“  пред неколку години. „No justice no peace“ во Америка и „Нема правда нема мир“ во Македонија звучат идентично.

Погледнете