Претседателот на Украина Володимир Зеленски го обвини Владимир Путин дека е нелегитимен претседател. Ова е навистина смешно ако се знае дека на Зеленски мандатот му истече на 21 мај а нови избори не се распишани, а Путин штотоку  го почна новиот мандат.

Украинците го знаат својот Устав и закон.Јасно ми е дека изјавите на нелегитимниот претседател на Русија во врска со легитимитетот на претседателот на Украина се искренп досадни и неинтересни. Сите надлежни кои знаат да читаат закон носат заклучок. Не сум многу загрижен за тоа-вели Зеленски.