Македонија ја стигна Германија по цената на горивата. Денеска во Германија бензините постојано паѓаат па така од две евра изутринава во попладневните часови дојде до 1,94 евра.

Во Германија горивата се искачуваат и намалуваат на дневна основа и бензиските станици самите ја одредуваат цената.

Со последните покачувања кај нас цените дојдоа на германско ниво и се движат од од 111 до 113 денари