Очите на светот се свртени кон протестите во САД како одговор на убиството во Минеаполис. Се активираше организацијата „Антифа“, потпомогната од Сорос.

Сликите кои доаѓаат од неколку градови во САД не потсетија на она што се случуваше во Македонија во 2015 година. „Антифа“ исто како „Шарената револуција“ руши споменици, фрла боја, каменува полицајци.