Сигурно сте се запрашале кои крвни групи се најподложни на корона вирусот. Кинеските научници се позанимаваа со оваа проблематка отако оваа земја беше најпогодена од пандемијата.

Според нив најризична група која лесно може да се зарази е „А“ групата, подедеднакво „позитив“ и „негатив“.

Спротивно на тоа, најмалку ризична група на корона вурус е „нулта“ крвната група која е и најретка кај луѓето.