Анте Рине, премиерот на Финса, земја која во ментов претседава со ЕУ, изјави дека Европска Унија нема повторно да преговара со Велика Британија за договор за Брегзит.

„Премиерот Рине повтори дека договорот за повлекување нема повторно да се отвора, изјави портпаролот на Рине.

Британскиот премиер Борис Џонсон периодов врши извесен притисок врз Унијата за повторно преиспитување на договорот за излегување на Велика Британија до ЕУ.