Побарувачката за испораки на руски гас за Европа преку Украина денеска се зголемија, покажуваат податоците на украинскиот оператор на гасоводот, пренесe Ројтерс.

Според податоците, барањата за испораки во понеделникот изнесувале 98,8 милиони кубни метри, наспроти 97,2 милиони кубни метри во неделата.

Барањата за испораки во понеделникот изнесуваат 98,8 милиони кубни метри.