Научниците од центарот за вирологија и биотехнологија „Вектор“ успеале да изолираат вирусни честички од омикрон сојот на коронавирусот, па светот сега има можност од прва рака да види како изгледа…

Македонија засега нема заразен од овој нов смртоносен сој.