Претседателот Џо Бајден ја номинираше Каролин Кенеди за нов амбасадор на САД во Австралија.  За Каролин малку се знае но таа е ќерка на Џон Кенеди најомилениот американски претседател.

Таа ја дели тажната судбина на семејството Кенеди. Таа е единственото живо дете на Џон и Жаклин откако братот во 1999 година загина во авионска несреќа.

Има 57 години и е дел од Демократската партија која е семејна традиција кај Кенедиеви.