Британскиот Парламент е итно евакуиран поради предупредување за пожар, јавуваат британски медиуми.

Парламентарците биле известени да го напуштат објектот преку разгласниот систем откако се вклучил и звучниот аларм за пожар.

Околината околу зградата е брзо изолирана од безбедносните служби.