Руските тенкови „Армата“ отсега ќе имаат специјален додаток кој ќе биде наменет за откривање на сите видови нагазни мини.Станува збор за модуларен чистач кои не му пречи на тенкот и на неговите способности кога е на терен.

Чистачот тежи дури 950 клиограми со појас на чистење од четири метри. Брзината која може да ја постигне возилото е 25 км на час.

Чистачот има механизам на суспензија, потпорен рам на дводелна конфигурација со покретни секции и механизам со девет округи.