Голем број луѓе веруваат дека светот го вртат и со него владеат неколку фамилии.Тие ги има во сите области, банкарство, бизнис, трговија со нафта, па дури и во музиката.

 

Една од тие фамилии е Буш, во чие семејство има дури двајца претседатели на САД. Со големо влијание е и фамилијата Дупонт која произведува ГМО храна.Фамимијата Морган е толку богата што пред стотина години им позајмувала злато на државта.

Царството на Рокфелер богатството го стекнале со трговија и производство на нафта.Рекордери се наследниците на Ротшилдови на чии сметки има повеќе од 500 милијарди долари.