Во Германија во последните 24 часа се откриени 203.136 случаи. Ова е највисок дневен случај евидентиран од појавата на Ковид-19.

Според соопштението на Институтот Роберт Кох , вкупниот број на случаи на Ковид-19 во Германија се зголеми на 9 милиони 239 илјади заболени лица.

Бројот на дневни случаи надмина 200 илјади за прв пат во земјава од почетокот на епидемијата, а 203.136 случаи откриени во последните 24 часа се забележани како најголем дневен биланс на заболени лица од Ковид-19