Бомбаш самоубиец активираше предмалку бомба на аеродромот во Кабул. Со ова се потврдија сомневањата дека се можни терористички напади во Авганистан со почетокот на повлекувањето на Американците. Експолозијата се случи на капијата Аби каде се наоѓаат авганистанските бегалци кои чекаат да бидат префрлени на безбедни дестинации.

Неофицијално, има 15 повредени бегалци и неколкумина маринци од САД