Никола Јокиќ има двајца браќа за кои е многу врзан. Тие ќе го бодрат својот брат на мечот меѓу Денвер и Мајами. На последниот меч помеѓу овие две екипи се случи инцидент помеѓу нивниот брат и Морис.

Сега во Мајами стравуваат дека тие ќе го бранат Никола од центарот на Мајами и оти се можни инциденти.

Сепак оттаму велат дека ова е само спорт и оти сите треба да уживаат во играта под обрачите.