Португалската ѕвезда Кристијано Роналдо е познат по здравиот начин на исхрана. За него се грижат неколку нутриционисти, но и тој понекогаш знае да се опушти.

Кога е во Лисабон, Роналдо задолжително оди во ресторанот „100 Maneiras“ каде покрај бројните специјалитети може да се најде и босани бурек.

Газда на овој ресторан е Љубомир Станишиќ, Србин од Босна кој вели дека било вистински погодок што и бурекот во внел во менито.

Бурекот го уфрлив за своја душа но стана вистински хит.Португалците полудеа.И Роналдо кој е мој добар пријател.Тој обожува босански бурек..Секогаш кога е во Португалија навраќа-вели Љубомир.