Добра доаѓа од  Букурешт градот каде што Македонија треба да игра два натпревари на  ЕУРО 2020. Романската фудбалска федерација побарала од Минстерството за здравство на натпреварите  да има 24.000 гледачи.

Инаку УЕФА им даде рок до среда на градовите домаќини на претстојното ЕУРО 2020, да се изјаснат околу тоа колку фанови ќе дозволат да бидат на стадионите за време на ЕП.