Денеска во Собрание е ставен Законот за изменување и дополнување на Законот за игрите на среќа и за забавните игри, трето читање е ставен повторно на дневен ред, откако претседателот Стево Пендаровски не го потпиша указот за него.

За да се изгласа овој закон, на парламентарното мнозинство ќе му биде потребен 61 глас и без европско знаменце.