ВАР системот е подготвен на Градскиот стадион да ги забележи сите спорни моменти на мечот. Ова е важен натпревар и за Македонија и за Германија па затоа УЕФА не остава ништо на случајноста и вар судиите ќе го следат секој момент доколку го има.

Вечерва тренираше и македонската репрезентација. Тоа беше еден релакцирачки тренинг за се осети тревата пред мечот со најсилниот национален тим кој ја газела скопската трева.