„Господине, кој и да сте, и од каде и да сте, Новак е националист, се разбира, како мене и повеќето луѓе во мојата земја. Тоа не е ништо лошо, ние ја сакаме нашата земја. А вие влеговте во нашата земја и знаете дека таа е света земја за нас, како што е Ерусалим за Евреите. Ние секогаш ќе бидеме со нашата земја и со нашето Косово и нашиот народ долу, немојте да мислите дека нешто ќе се смени за 10, 20, 100 или 1.000 години. Секогаш “. Косово ќе биде срцето на Србија, како што е сега, така ќе биде засекогаш.Тоа е се што сакав да кажам“, изјави таткото на најдобриот тенисер во светот.

Тој потсети  дека Новак Ѓоковиќ го напднаа поради пораката „Косово е срцето на Србија“ што ја напиша пред камерата на Ролан Гарос оваа година, но и поради тоа што за италијанските медиуми изјави дека сака своите деца – Стефан и Тара – да ги крсти на Косово и Метохија. На крајот по голем притисок тоа го направи летово во Острог.