Македонска каратистката Пулексенија Јованоска го освои претпоследното  место во својот дебитантски настап во кати на Олимписките игри.

Македонката ноќеска настапи во првата квалификациска група и освои 23.80 и 24 поени, односно оствари просек од 23.90, недоволно да се квалификува во следната рунда.

На крајот Јовановска беше последна, петта во својата група или вкупно деветта од десет натпреварувачки.