Данските велосипедисти растурија на Олимписките игри во Токио..Срушија и Олимпски рекорд но експертите велат дека тоа е на измама.

Данскиот тим имале самолеплива лента на потколениците кои ја зголемувале аеродинамичноста.

Лекарите се соменваат дека баш сите имаат иста повреда и затоа е донесена одлука за висината на чорапите кои смеат да се носат.