Поранешниот фудбалер на Реал Мадрид и Барселона, Роберт Просинечки призна дека алкохолот и циграрите го спречиле да биде најдобар фудбалер на светот.

Тој на подарок доби маичка  на која пишува „да не беше гемишт би бил најдобар на светот“.

За појаснување „гемишт“ е хрватски збор за шприцер.