Малку се знае дека дедото на Лука Дончиќ по таткова страна живее на Косово.Стојан Дончиќ живее во селото Бича кај Клина.

Лука ни е крвта, срцето ни е полно кога го гледаме. Сите не прашуваат што ни е Лука, но ние сме скромни, не се фалиме многу со Лука“, изјави тој за „РТВ КиМ“.

Како што вели, Лука сака да дојде да го посети, но клубот не му дал дозвола од безбедносни причини.

„Лука сака да дојде, но клубот го спречува бидејќи мисли дека не е безбедно. Ќе чекам Лука да дојде и да ја фрли оваа топка во кошот. Нема да умрам додека не видам како фрла топкаво кошот во дворот-ракажува дедото.