Македонија загуби во Романија со 24-22 боли бидејќи обезбедивме место во вториот бараж за место на СП со Чешка.

Македонија брзо фати ритам во првиот дел и во голем дел имавме водство но сепак на одмор се замина со нерешен резултат.

Во вториот дел Романиците го преземаа водството за конечни два гола разлика. Македонија со Чешка ќе игра на 13 и на 16 април.