Милан Борјан е чувар на мрежата на Канада. Тој е Србин кој е роден таму и затоа настапува за канадската репрезентација на СП во Катар.

Милан во Катар ја има поддршката и од сопругата Снежана која важи за една од најатрактивните Србинки. Снежана времето во Доха од еден до друг натпревар го искористи за да отиде на плажа каде го истакна своето прекрасно тело.