Мала незгода за Жерар Пике при пристигнувањето во Милано во пресрет на натпреварот со Интер од ЛШ. Тимскиот автобус на Барселона се паркираше, а Пике при излегувањето повеќе беше фокусиран на музиката отколку да гледа пред себе па со главата удри во ретровизорот. За среќа не заработи повреда која би го оддалечила од теренот.