Горан Пандев летниот одмор го минува во родната Струмица.  Тој во друштво на својот другар Аце Стојков го гледаше мечот на својот клуб против Вардар. Популарниот Гоче е со брада и темни наочари , имиџ кој не остана незабележан од медиумите.

Штета што неговата Академија не можеше да го израдува со победа и тимот е во голема резултатска криза.