Срспките одбојкарки го освоија Европското првенство во Турција победувајќи ја домашната репрезентација. Најзаслужна за овој успех е Милица Тасиќ.

Таа е една од најдобите одбојкарки, која покрај успехот на мрежата се истакнува и со својата убавина.

Милица редовно објавува фотографии на социјалните мрежи а нејзините најголеми обожаватели се мажите.

Таа е во врска со кошаркарот Стефан Пено и се многу вљубени.