Светскиот рекет број има посебен начин за опуштање пред важните мечеви. Тој за опуштање и регенерирање на телото користи хипербарична комора. Таква комора последен пат Ноле „паркирал“ пред УС опен во Њујорк и му донела успех.

Што е хипербарична комора

Се користи како основна терапија кога кај човекот има дефицит во транспорт на кислород во организмот.Посебно кога станува збор за повреди тогаш на телото му е потребен повеќе кислород. Чистиот кислород во услови на зголемен притисок во хипербарична комора им овозможуваат на белите дробови три пати повеќе воздух од нормалното. На тој начин се стимулира супстанцата под име „фактор на растот“ и матични ќелии кои придонесуваат за подобро функционирање на сите процеси во организмот.