Македонија немаше среќа на ждрепката за баражот. Италија е нашиот противник и тоа нагости.

Доколку ја победиме ќе ни треба уште едно чудо против Португалија и тоа пак нагости.

Мечевите за полуфиналето се на 24 или 25 март идната година, а евентуалното финале и завршната битка за мундијалската виза се на 28 или 29 март догодина.

 

ФАЈНЛФОР – А
Шкотска – Украина
Велс – Австрија
ФИНАЛЕ: Велс/Австрија – Шкотска/Украина

ФАЈНЛФОР – Б
Русија – Полска
Шведска – Чешка
ФИНАЛЕ: Русија/Полска – Шведска/Чешка

ФАЈНЛФОР – Ц
Италија – МАкедонија
Португалија – Турција
ФИНАЛЕ: Португалија/Турција – Италија/Македонија