Поранешниот тениски тренер Богдан Обрадовиќ жестоко реагираше на изјавата на Рафаел Надал дека најдобриот тенисер во светот Новак Ѓоковиќ е виновен за тоа што му се случува во Австралија.

Надал работи за пари, нема душа, нема тело. Палма де Мајорка од каде што е, тие се најголемите скржвци на светот, тврдат дека не можат да бидат поголеми, за нив еден долар е како милион . Ако некој му ги даде тие пари, ќе мора да направи се и да каже се ако некој му даде пари. Тие се вампири, мислат само на пари и ништо повеќе.Рафа Надал не може да се каже додека не му кажат спонзорите. Се однесува како робот, не е живо суштество, тој е беден робот- изјави Обрадовиќ.