Србија ризикува да го изгуби најголемиот талент после Новак Ѓоковиќ. Станува збор за Филип Павиќ кој е голема тениска надеж.  Неговиот татко нема финансии за го праќа на турнири и дошла понуда од тениската федерација на Косово.Условот бил тој да настапува за косовската репрезентација.

Неговиот татко се уште размислува но најверојатно ќе ја прифати понудата.

Шест години барав и барав помош на разни адреси, не можев ни да наведам каде се јавив, не се срамев од син ми. Луѓето од ТСС знаат сè. Не повикуваат да им се обратиме? Како можам повеќе да верувам некому? Имаше ветувања од многумина, но се се сведува на тоа да не му дозволиме на Филип да игра за  Косово и кога не го пуштам, сите проекти пропаѓаат одеднаш. Филип три години работеше без тренер, а бидејќи немаше ниту постојано место за тренинг, се случи да земе рекет и топка и да удрира во ѕид – изјави таткото Горан