Со многу тензии се одигра дербито во Тетово помеѓу Шкендија и Вардар. И додека на теренот беше видлив квалитетот на домаќините над младиот тим на гостите, на трибините борбата беше нерамноправна.

„Балистите“ во текот на целиот меч ги навредуваа Вардарци и Македонците, а врв на сѐ беше кога извадија знаме на која на мртовечки ковчег беше испишано „Миравци“ како што ја нарекуваат екипата на Вардар.