Поранешниот италијански фудбалер Роберто Баџо (57) со години живее далеку од јавноста. Некогаш најдобриот фудбалер на планетата вози ФИАТ автомобил стар 40 години, живее на село и трпи силни болки .

Тоа влијаеше на тоа што денес не може да трча ниту на пријателски хуманитарни натпревари или на состаноци со пријателите, но и на неговиот физички изглед.

 Сечам дрва, возам трактор и навечер сум многу уморен, дури и се онесвестувам од умор“, изјави  Баџо.

За време на играчките денови, тој премина од христијанство во будизам, поради што го доби прекар „Малиот Буда“.