Не се се така совршено во белгиската репрезентација и покрај денешната победа над Русија.Причина што би можело да биде освене жена.

Керолјан, која долги години била во врска со Кевин Де Брујине го изневерила со колегата Тибо Куртоа.

Девојата често патувала во Мадрид и тоа на Кевин му станало сомнително. Голманот на Реал тоа и го признал и оттогаш имаат само службен однос.

Кога селекторот на Белгија го прашал Кевин дали голманот да биде отстранет од репрезентација тој одбил со обраложение дека приватните односи не треба да влијаат на тимските.