На почетокот на 1990-тите, врвот во гамата на Мерцедес, беше S600 придвижуван од V12 мотор. Овој модел  е од 1994 година, а светлината на денот ја виде по осум години стоење во гаражата.

„Мерџото“ помина низ процес на темелно миење и чистење, па по комплетен третман беше подготвен за изложба.

Нема сомнение, кога автомобилот изгледа вака без реставрација, тоа е најдобар доказ за врвниот квалитет на материјалите и изработката.